De meest inbraakgevoelige plekken van uw woning

inbraak-koevoet-slotenmaker-amersfoort

Wist u dat er dagelijks wel zo’n 250 inbraken per alleen al in Nederland plaatsvinden? Dat is een hele hoop hè? Helaas gaan deze inbraken altijd gepaard met veel persoonlijk leed. Niet alleen zijn er vaak vele kostbare bezittingen ontvreemd, maar ook uw persoonlijke veiligheid en privacy gevoel wordt hierbij aangetast. Tijd dus voor een aantal handige tips en trucs om een inbraak bij u thuis te voorkomen.

Inbraak via de voordeur

De meeste inbraken vinden plaats via de voordeur. In het gros van de gevallen komt dit door 2 dingen.

  1. ongestoord kunnen werken
  2. slechte of verouderde voordeursloten

Inbrekers die via de voordeur inbreken vinden het fantastisch als u veel bosjes, struiken en plantjes naast de voordeur heeft. Dit maakt namelijk dat zij hierachter kunnen schuilen om ongezien te werk te gaan. Zorg er dus voor dat er minimaal 1,5 meter van uw deur geen planten of struiken staan en breng waar mogelijk verlichting aan. De beste verlichting is die met een bewegingssenor. Dit hoeft echt niet veel te kosten, met een paar tientjes bent u bij de Gamma, Praxis, Hornbach of Karwei al klaar.

Daarnaast is een groot probleem bij voordeuren dat ze helaas nog steeds vaak gebruikmaken van een eenpuntssluiting. Dit soort sloten is in een oogwenk door een inbreker open te maken met behulp van een ijzerdraadje, paperclip, haarspeld of een koevoet. U doet er dus verstandig aan om tegenwoordig niet meer te kiezen voor dit soort sloten, maar te gaan voor een slot met een meerpuntssluiting. Ook dit hoeft niet duur te zijn. Uw erkende slotenmaker in Amersfoort kan u er alles over vertellen.

Inbraak via een schuifpui

Een schuifpui is heerlijk, vooral in de zomer kan u de deur bij een aangename temperatuur lekker wijd open zetten. Het nadeel is echter dat een schuifpui ook door een inbreker eenvoudig open te maken is. Gelukkig kunt u met net zoveel eenvoud het de inbreker bijzonder moeilijk maken. Ook dit hoeft niet duur te zijn. Koop simpelweg een balk en plaats deze aan de binnenkant van uw schuifpui zodat deze blokkeert. Gegarandeerd dat geen enkele inbreker uw schuifpui meer open kan breken.

Wilt u meer informatie over beveiliging in Amersfoort of heeft u hulp nodig met sloten vervangen? Neem dan contact op met onze vriendelijke slotenmakers en zij helpen u graag veder.