Kerntrekken populair in Amersfoort

Denk je ook wel eens, hoe krijgt een inbreker het toch voor elkaar om binnen 30 seconden in te breken? Het antwoord is kerntrekken. Inbrekers maken nog steeds maar wat graag gebruik van deze methode die ook wel de Bulgaarse methode wordt genoemd en bekend staat als cilindertrekken.

Kerntrekken is nog steeds ontzettend populair in Nederland door het feit dat de meeste Nederlanders geen kerntrekbeveiliging op hun deurslot hebben. In volgende filmpje ziet u precies hoe het komt dat inbrekers uw deur zo snel openbreken.

Inbrekers kiezen daarbij het liefste woonwijken waar beide partners werken. Niet alleen zijn de bewoners dan niet overdag thuis, maar de inbreker heeft hierdoor ook een grotere kans dat er dure spullen zoals gadgets open en bloot op tafel liggen.

Het meest ideaal voor inbrekers zijn woningen in Amersfoort die begroeiing rondom het huis hebben. Door een mooie hoge struik kan een inbreker namelijk vaak lekker ongestoord zijn ‘werk’ doen. Een hoge schutting vindt een inbreker ook fijn werken omdat mensen hierdoor geen zicht op hem hebben. Wees een inbreker dus te snel af en zorg dat u minimaal 1,5 meter van uw huis geen hoge struiken heeft staan en ook geen schuttingen waarachter men kan schuilen.

Hoe werkt kerntrekken?

Kerntrekken klinkt heel moeilijk, maar dat is het absoluut niet wanneer je de juiste gereedschappen hebt. Een accutol, een kerntrekker en een steeksleutel is hiervoor voldoende om het slot bijna geruisloos uit je cilinder te breken. Allereerst boort de inbreker de schroef met de accutol in het cilinderslot. Hierna plaatst hij de kerntrekker over de schroef heen. Hierna kan de inbreker uw woning in Amersfoort gemakkelijk openbreken door de kerntrekker langzaam op spanning te brengen met de steeksleutel. Wanneer de spanning binnen de cilinder te groot wordt breekt de cilinder af. De cilinder kan nu uit het cilinderslot gehaald worden. Hierna heeft de inbreker alleen nog maar een loper sleutel nodig om uw huis ongestoord binnen te gaan. Dit hele proces duurt ongeveer 30 tot 50 seconden voordat de inbreker bij u binnen is.

Ook kerntrekbeveiliging in Amersfoort nodig? Bel 085 – 888 6868

Wilt u ook voorkomen dat kerntrekken bij uw huis gebeurt, kies dan om oude sloten vervangen voor sloten met kerntrekbeveiliging door slotenmaker Amersfoort.